Следвайте Гласове в ТелеграмСреща-дискусия Софийска вода АД и строителният бранш в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСреща-дискусия Софийска вода АД и строителният бранш в
Коментари Харесай

„Софийска вода“ АД ще въведе нови услуги, с които да подпомогне строителните фирми в изграждането на ВиК инфраструктурата към новостроящи се обекти

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Среща-дискусия " Софийска вода " АД и строителният отрасъл в търсене на разговор, решения и дейности за стабилно развиване на столицата " се организира по самодейност на водния оператор. Фокус на диалога стана упоритостта на сдружението да надгради цифровите си услуги за по-бързо и дейно даване на нужната за строителните компании информация в процеса на капиталовото планиране. Във връзка с това беше показан план за дигитализиране на техническите услуги на компанията. 

За първи път водният оператор ще вкара и нова услуга за консултиране по отношение на ВиК инфраструктура преди придобиване на парцел. Услугата се чака да започва до края на годината.

Срещата беше открита от изпълнителния шеф на „ Софийска вода “ АД Васил Тренев. В  дискусията се включиха и основният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков и зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, както и представители на Камарата на строителите в България и Националната асоциацията на строителните бизнесмени. 

По време на полемиката Васил Тренев, изпълнителен шеф на „ Софийска вода “ АД, част от Веолия, заключи: “Начинът да отговаряме на ритъма на строителство в София и обезпечаването на непрекъсваеми качествени водни услуги минава посредством точно подобен открит и градивен разговор. Именно по този начин може да се открои значимото и определящото, от което се ръководим в активността си в синхрон със Столична община и в сходство с настоящата нормативна база. Искаме и да подчертаваме на това по какъв начин модернизираме услугите си, тъй че да пестят време и старания на строителния отрасъл. Мисля, че потребният диалог се получи и взаимно схващане сред нас също. А знаем, че всичко зависи от нас. “

Подробности за взаимоотношението сред ВиК оператора и строителния отрасъл в процеса на капиталовото планиране  бяха показани от заместник-изпълнителния шеф на сдружението Станислав Станев. Бяха разисквани и опциите за оптимизация на периодите и административните процедури в връзката сред страните в строителния развой. 

От своя страна зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов увери, че в най-кратки периоди ще бъде образувана работна група с присъединяване на всички заинтригувани страни, която ще предложи съответни текстове за законодателни промени за оптимизация на процедурите по отчуждаване на терени, планувани за създаване на обществена нфраструктура, за което са нужни законодателни промени. Ще се търси и облекчение на административните процедури при издаване на строително позволение, както и съкращаване на периодите при осъществяването на всички стъпки по построяването и въвеждането в употреба на един парцел.

„ Въпреки че Народното събрание би трябвало да одобри промени в нормативната уредба, мисля че Столичната община, Камарата на строителите и Асоциацията на вложителите в строителството и компаниите, които работят на територията на столицата, би трябвало да сме дейни, тъй като казусът е главно на територията на нашата община. Взехме решение безусловно до 1-2 седмици да бъде образувана тази работна група. Всеки, който има отношение и визии, може да направи оферти по отношение на текста, който да бъде направен “, заключи Джоргов.

Главният проектант на София Здравко Здравков добави: „ Нашата последна цел е възстановяване на работата и живота в града. Последните няколко години сме очевидци на много сериозна динамичност в капиталовия развой. Надявам се да сме Ви потребни и да си партнираме. Ние сме двете страни на една монета “.

Представителите на строителния отрасъл насочиха редица оферти, свързани с усъвършенстване на процесите по капиталовото планиране на парцели в тази връзка, които следва да бъдат разисквани.

С новите услуги и уговорката за нововъведения, " Софийска вода " АД, част от " Веолия ", утвърждава позицията си като водеща компания в бранша, гарантирайки удобството и удовлетвореността на своите клиенти, както и дейната си поддръжка за устойчивото развиване на София.

 


   


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР